За трети път художникът на „Утро“ Огнян Балканджиев ще подреди изложба само от шаржове на известни личности. Този път авторът поставя акцент върху хора на изкуството - от Русе, от България и от целия свят. Зрителите ще видят стилизираните образи на именити режисьори като Куентин Тарантино и Емир Кустурица, писатели като Паоло Куельо и Чарлс Буковски, известни български и световни актьори. По традиция главното пристрастие на Балканджиев остава свързано с музикантите. Той извежда най-типичното от облика и от артистичната същина на рок и джаз изпълнители, като не пропуска и русенските музиканти.
Ако случайно досега ми е останал някой от русенците ненарисуван, то сега всички ще се видят в новата изложба, която съм нарекъл Long Live Rock‘n Roll, каза Балканджиев.
Организатор на събитието е Клубът на дейците на културата. Специално за откриването е подготвен и 12-минутен филм със заглавие „Огнян Балканджиев - свободен художник“. Датата е 8 септември, часът - 18, а мястото - фоайето на Доходното здание. Да поздравят своя събрат по вдъхновение специално са пожелали китаристите Мария Атанасова и Диан Максимов, подкрепени от перкусиониста Юлиян Данчев.