Хулио Иглесиас - най-продаваният латиноизпълнител за всички времена, пристига в България за пети път през 2012 г. И тогава, както и преди, има едно изискване - ако го снимат, то да е винаги така, че да се вижда дясната част на лицето му.

Това е условие, което поставя навсякъде, където отиде. Казва, че

това е по-добрият
му профил


Истината е, че има малък белег на лявата част, който е останал на лицето му след тежко заболяване. Но е прав за едно - снимките на десния му профил са прекрасни. Той изглежда чудесно за 70-те си години.

Има много трикове за това как човек да изглежда фотогенично на снимки. Ето някои от тях.

Ако сте склонни да мигате точно докато ви снимат, затворете очите си и ги отворете бавно точно преди да щракне камерата. За да не изглeжда все едно имате двойна гуша, също има трик - изпънете врата си и вдигнете брадичката си. Помислете как опъвате челото си и накланяте леко брадичката си надолу - може да звучи глупаво, но наистина ще изглежда добре на снимката.

Гледайте право към светлина точно преди някой да ви снима. Така зениците ви ще се смалят и няма да излезете с червени очи.

Застанете пред бяла стена. Така автоматичните настройки на камерата ще намерят правилния цветен баланс, за да не изглеждате на снимката прекалено розови или жълти.

Постарайте се да сте в колкото се може повече снимки. Хората, които мислят, че не са фотогенични, позират за по-малко снимки, но и фотографията е въпрос на шансове. Дори и фотомодел като Кейт Мос не прави перфектния кадър само с една снимка. Колкото повече пъти позволите на някого да ви снима, от толкова повече кадри ще можете да изберете най-добрия.

Ако се снимате с фотоапарата над вас, ще постигнете много по-добър резултат, отколкото, ако той е отдолу. А ако сте по-висок от човека, който прави кадъра, просто вземете камерата в ръцете и си направете селфи.

Избягвайте да
стоите директно
под някаква светлина


- заради нея могат да се появят странни сенки по лицето ви. Вместо това застанете срещу източник на естествена светлина, какъвто е прозорецът, или на място, на което мека светлина се спуска по лицето ви. Това ще скрие всички несъвършенства - от бръчките до торбичките под очите.

Вземете нещо за опора - държането на различни предмети като цвете например прави позата ви по-отпусната и добавя индивидуалност към снимката.

За да изглежда, все едно очите ви блестят, гледайте към някой източник на светлина. Лампа или запалени свещи създават приятно усещане на всеки, който вижда снимката ви.

Забравете навика да казвате "зеле", докато гледате към камерата. Вместо това си помислете за нещо забавно или пък се пошегувайте с човека, който ви снима.

Естествената усмивка е за предпочитане пред всичко нагласено.

Уверете се, че гримът наистина ви подхожда. "Когато основата е прекалено бледа за тена на кожата ви, това става очевидно, когато се включи светкавицата", обяснява известната гримьорка Фиона Стайлс. А тя си разбира от работата - подготвяла е Хали Бери и Елизабет Банкс за червения килим.

Обемните мигли и спиралата са задължителни, за да изглеждате фотогенично. "И двете отварят очите, които винаги са във фокуса на кадъра", казва още Стайлс.

Разгледайте добре своите стари снимки и се опитайте да забележите някакъв модел. Харесва ли ви начинът, по който изглеждате от определен ъгъл, или когато се усмихвате по различен начин? Опитвайте се да повторите позите, в които излизате най-добре на снимка.

Не забравяйте и един трик от червения килим -

дръжте си езика
зад зъбите,


когато се усмихвате пред камерата, за да не излезете глуповато после.

Направете веждите си по-плътни. Те не само че показват емоция и характер, но често показват разликата от това да изглеждаш, че току-що си се събудил или си се размазал пред обектива. Може да се използва дори лек по-тъмен молив, защото на снимка лицето изглеждо по-светло.

Изненадваща снимка? Пробвайте тази 5-секундна подготовка, стара колкото света. Минете с носна кърпичка по лицето си и ощипете леко бузите си, за да придобият розов блясък. А няколко капки визин ще помогнат очите ви да изглеждат по-бляскави и отпочинали.

Ружът също е задължителен. Без малко цвят по бузите лицето може да изглежда като двуизмерно на снимките. Използвайте леко розов цвят в горната част на бузите си, за да има форма лицето ви на снимката.

Опитвайте с позата за червен килим -

сложете едната си
ръка на ханша,
завъртете тялото си
настрани и
обърнете главата си


право към камерата. Може да е клише, но наистина помага да изглеждате по-слаби на снимката.

Избягвайте да има много блясък по лицето ви. Придържайте се към принципа, че всичко прекалено лъскаво по кожата идва в повече на снимката. От друга страна, съвсем малко блясък под шията може да придаде хубав цвят на кожата, така че сложете малко пудра в областта на раменете и врата.

Сложете си по-светло червило. "Тъмните могат да направят устните да изглеждат по-малки, освен това състарява", казва гримьорката Стайлс.