Непоправим поне засега невръстен шофьор без книжка от Ветово, който четири пъти е залавян без книжка зад волана, бе задължен от съда да участва в консултации, обучения и програми за преодоляване на отклоненията в поведението. Освен това ще трябва да провежда консултации с компетентен психиатър или психолог. Тийнейджърът ще бъде поставен под надзор на обществен възпитател за срок от една година. Наказанието може да се обжалва.
Началото на своеволията на младежа било поставено през май 2013 година, когато е написан първият му акт за автомобилни разходки без книжка. Осем месеца по-късно момчето отново било хванато да върти волана, а малко след тази засечка, в края на април 2014-а, отново било заловено да демонстрира шофьорски умения. Едва седмица по-късно тийнейджърът бил спрян зад волана на БМВ. Това са само случаите, които полицаи са засекли неправомерното шофиране, а краските в реалната картина очевидно са в пъти по-наситени.
Заради безразсъдното си и незаконното поведение П.А. стигна до съд и вече чу решението на русенските районни магистрати.