Децата, които се хранят с необезкостено пилешко са по-склонни да се държат агресивно и грубо в сравнение с децата, които ядат обезкостено месо, показва ново проучване, пише британският вестник "Мирър".

Изследването е проведено от диетолози сред 12 деца на възраст между 6 и 10 години, за да разберат дали храната оказва влияние върху поведението. Резултатите потвърждават теорията на учените за агресията.

Според тях децата ще се държат по-добре, ако големите късове храна, като пилешкото бутче, бъдат заменени с по-малки парчета храна. Родителите трябва да внимават какво сервират на децата си за вечеря. "Тъй като отхапването на храната повишава нивото на активност, агресията и непослушанието, може би е по-добре да не се сервират пилешки крилца преди времето за лягане на децата", твърдят учените.

Клиничният психолог д-р Браян Ръсел отхвърли категорично това откритие на диетолозите. "Това е абсурдно. Хората ядат пилешки крилца и бутчета от векове. Не мисля, че това прави децата по-агресивни", каза той пред Фокс Нюз.