Уловът на делфини у нас е забранен от няколко години със закон. Рибарите в Царево обаче обясняват, че популацията им е толкова голяма, че нанасят вреди не само на рибарите, но унищожават и рибата в Черно море, съобщи Нова телевизия.
Трудно е да се открият делфини близо до брега. Рибарите обясняват, делфинът е там където има риба, а край брега вече няма риба. Оплакват се, че в последната година посягат и на мрежите.

Риболовците обясняват още, че често им се случва да извадят пълна мрежа само с глави и опашки от риба, която е станала прехрана на стадо делфини. Посягали на калкана, дори на попчетата.

Смятат, че държавата трябва да се намеси сериозно и да определи квота за улов на делфини, като по този начин ще се извърши санитарно прочистване на морето.

Не приемат съмненията в обществото, че мъртвите делфини, които миналото и по-миналото лято изплуваха на брега, са убити от тях или техни колеги. Защото по думите им смъртта на едно или две животни не решава проблема. Знаят, че ще имат проблем с еколозите, но смятат, че трябва да намерят допирна точка.