Тлъст акт с всевъзможни нарушения, за които Д.Б. е наказан с 2070 лева и 2 години забрана да шофира, падна в съда. Районните магистрати заключиха, че няма достатъчно доказателства, които да посочват вината на мъжа, и отмениха полицейския акт. Решението може да се обжалва пред Административния съд.
Малко след 23 часа на 6 октомври полицейски екип отишъл да направи забележка за шумния купон в апартамент на ул.“Българка“. Органите на реда посъветвали веселата компания да намали музиката. Част от купонджиите обаче решили направо да сменят мястото за забавление и се качили в колата на едно от момчетата, за да продължат партито в заведение. Ситроенът с компанията не останал незабелязан от същия полицейски екип, тъй като криволичел по улицата. Показанията оттук нататък се разминават, като сигурните факти показват само едно - че Д.Б. се е сдобил със солидна глоба на стойност 2070 лева и забраната да сяда зад волана за 24 месеца. Младежът е наказан, защото е отказал да му се направи проверка за алкохол, карал е без колан, а освен това не носел нито шофьорската си книжка, нито талона на колата.
Тъй като има различни версии за това как е спрян автомобилът за проверка, кой е бил зад волана и сложил ли си е колан и дали истинският шофьор не си е разменил мястото с друго момче, съдът наклони везните в полза на предполагаемия шофьор.