12-годишно момче - ромче, пушило "трева" е прието тази нощ в МБАЛ-Благоевград, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Петокласникът Трайко е приет малко след полунощ в Спешно-приемно отделение на МБАЛ в неконтактно състояние. 12-годишното момче от ромската махала "Предел" било доведено от родителите си. Детето било неконтактно, замаяно, халюцинирало, родителите му първо казали на лекарите, че било пило бира.

Впоследствие е установено, че Трайко е пушил цигара с канабис. Невръстният пациент е поставен на системи, прелети са му банки инфузионен разтвор.

След приемането му в отделението, пред него пристига тумба роми, които започват да искат сметка на дежурния персонал, че не прави нищо, а детето "умира". Пред СПО пристигат патрулки на полицията и на охраняващата болницата фирма. До сблъсъци обаче не се е стигнало.

Полицаите от Второ РУП са снели показания от родителите, по-късно днес майката ще отиде в полицията за доизясняване на скандалния случай.

Състоянието на 12-годишното момче е консултирано със специалисти от София, цяла нощ то е под наблюдението на лекарите в Спешно-приемно отделение. Тъй като в отделението по реанимация няма свободни легла.