„Дунав“ започна устремно рейда си към връщане в „Б“ футболна група. И докато отборът очевидно се готви професионално, тези, които пишат, снимат и говорят за него също професионално, са принудени да се спасяват както могат. Репортерите пишат на коляно или се бутат сред зрителите с микрофон в ръка.
Причината е, че след ремонта на ВИП сектора и поставянето на новата козирка онези скромни две метални масички на Градския стадион вече ги няма. Няма я грозната, но вършеща работа бетонна барака.
Обещанието на „Спортни имоти“ бе, че един ден ще бъдат изградени кабинки, та журналистите, хората, които работят, за да осигурят информация на своите читатели, зрители и слушатели, да се трудят на спокойствие.
Вчера „Утро“ се опита да се свърже с шефа на общинското предприятие Веселин Богданов, за да го попита кога се очертава да е този ден. Той обаче не вдигна телефона, вероятно е бил зает.
Та да попитаме оттук - предвидени ли са пари за изграждане на прословутите кабинки или журналистите ще трябва да почакат още? Ако ще чакат, докога ще е? Дано не е до влизането на тима в „Б“ група, когато вече задължително трябва да се осигурят условия за медиите, както изискват правилата в професионалните дивизии.
Не питаме, за да се заяждаме, а да получим що-годе конкретен отговор и да се въоръжим с търпение.
В случая никой няма претенции за екстрите на „Лудогорец Арена“, но едни елементарни удобства за медиите не само прилягат, а и са задължителни за представителния стадион на град като Русе.