7-годишно момченце е паднало от надуваемата пързалка върху плочките до средния басейн в комплекс „Норд“ и е ударило главата си. Детето получило хематом на челото, рана на коляното, охлузвания по брадичката и леко кървене от носа.             
Рентгенова снимка на главата му в болницата показала, че за щастие момченцето няма сериозни наранявания.
Инцидентът е станал в събота, а за него съобщи вчера майката на детето Милена Милчева. Тя смята, че пързалката, която е сложена на плочките до басейна, не е обезопасена достатъчно с парапет или мрежа, нито в радиус около нея е поставена мрежа или поне нещо също надуваемо, което да омекоти удара, ако падне дете. Притеснявам се, че това, което се случи с моето дете, може да се случи с всяко друго и си мисля, че следващия път ударът може да бъде много по-сериозен, казва Милчева. Според нея има още един проблем - на влизане в комплекса всеки път цената е различна, а срещу парите не се дава документ.
„Много добре си спомням инцидента с момченцето. Детето се покатери няколко пъти по пързалката и се спусна във водата. До него обаче нямаше родител, въпреки че има поставена табела с това изискване. Последният път то се качи горе и започна да си играе. Викнах му да слезе, но детето се олюля, търкулна се и падна на плочките. Майка му стоеше в тревата. Притекох се да окажа първа помощ, видях, че нараняванията не са сериозни, но казах на майката, че ще повикам линейка и въпреки че тя отказа, се обадих на тел.112. Екипът прегледа момченцето и го откара в болницата“, разказа вчера пред „Утро“ спасителят в басейн „Норд“ Александър Мартев.
Действително на много места в комплекса има поставени табели, че деца до 10 години не могат да влизат в басейна без придружители. Според Мартев обаче това изискване не се спазва и всеки ден той и колегата му вадят от водата по десетки хлапета, които се къпят сами.
„Утро“ направи проверка и дали се издават билети на посетителите в басейна. Човекът на входа обясни, че цената е 3 лева за малчуганите, 5 лева за възрастни и 3 лева за шезлонг. И той винаги давал билетчета, но клиентите не винаги си ги вземали.