Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че може и след октомври да остане служебното правителство, ако партията му няма достатъчно депутати за самостоятелно управление.

”Ако нямаме 121 депутати след изборите на 5 октомври, ГЕРБ ще върне мандата… Колегите от Реформаторския блок да знаят, тези толкова симпатични хора от "Протестна мрежа“ да го знаят: След октомври може да няма правителство, сиреч ще има служебно правителство”, каза Борисов пред БНТ.

Той изключи формирането на коалиция между ГЕРБ и Реформаторския блок след изборите.

”ГЕРБ не участва в коалиция с партия, която лидерът им не поема отговорност. Няма да се съглася да участвам в правителство, чийто премиер ще идва в Банкя да ми докладва, а след това ще ходи в Драгалевци да докладва. Ние с шмекери не играем. Те измислят шпионска дейност, включително и Буда е от тях. Онзи ден, когато почина майката на Местан, нормално му пратих есемес. Но да се излиза и да се пише, че водя някакви преговори с ДПС, не е нормално”, каза Борисов.

Той прогнозира, че при липсата на редовно правителство ”България ще влезе в толкова тежък свредел на нестабилност, че няма да има какво да ядем, не да строим магистрали, не да строим мостове и зали, няма да има какво да яде".

"Това аз искам да го знаят и да спрат да си играят на политиканстване и на кой какъв е с дреболии“, каза още Борисов.

Той посочи още, че КТБ трябва незабавно трябва да бъде оздравена.

"Трябва да сменим Иван Искров (управителят на БНБ)  и да дойде човек, който да оздрави банката.  Ако останем без Министерски съввт след 5 октомври, без парламент, който да вземе решение, просто не ми се говори", каза Борисов.