Пернишки полицаи задържаха четирима за отвличане. Мотивите са неуредени финансови взаимоотношения, съобщиха от МВР.

Двама петричани и двама радомирци са задържани за отвличане на микробус с пътници. Екшънът се разиграл вчера, на разклона за пернишкото с. Драгичево. Около 18,10 ч. бил подаден сигнал от 39-годишният Н.Г. от Пловдив, шофьор на микробус „Мерцедес”, че неизвестни го свалили и отвлекли буса.

39-годишният мъж извършвал превоз на пътници за чужбина и с него пътували четирима човека. Потърпевшият уточнил още, че похитителите пристигнали с лек автомобил „Ауди”. Полицейски автопатрули блокирали целия район на Перник и изходите за столицата. Не след дълго издирване мерцедесът и аудито били настигнати и спрени на първокласен път І-6, в района на бившия клон „Мир”. Задържани са четиримата извършители – 38-годишните А.Ж. и З.Е. от Петрич и радомирците Ж.Т./29 г./ и 24-годишният Р.Ж. Четиримата са с 24-часова полицейска мярка.


По първоначални данни става въпрос за неуредени финансови взаимоотношения между похитителите и шофьора на микробуса, който е криминално проявен. Двамата петричани също са криминално проявени и са задържани за кражби и шофиране на автомобил в нетрезво състояние.

Образувано е досъдебно производство и работата продължава под надзора на Районна прокуратура – Перник.