32-годишен мъж загина на място снощи след катастрофа в карловското село Иганово.

Атанас Илинов Неризов от Сопот тръгнал да се прибира вкъщи пиян след празника на местната ловна дружинка по повод откриването на ловния сезон. Въпреки че приятелите му го уговаряли да не се качва пил, той седнал зад волана на мощния си „Мерцедес" и потеглил с мръсна газ от местността над селото, където се провеждал празникът, съобщи Дарик.

Катастрофата е станала на изхода на Иганово в посока Сопот. Шофьорът поради прекалено високата скорост не удържал волана и се блъснал в паркирана пред къща кола. От удара „Мерцедес"-ът се обърнал на една страна и се блъснал в дувар.

32-годишният Атанас е загинал на място.

Това е втора тежка катастрофа за младия мъж. Преди 10 години като кадрови войник от карловската 61-ва Стрямска бригада, на връщане от дискотека в Клисура, той прави тежко ПТП. В колата му се возят общо 4 души. На място загиват момче и момиче, а сестрата на загиналата дълго време е в кома.

Заради катастрофата, при която също е шофирал пил, Атанас е бил уволнен от военна служба. По-късно започва работа като международен шофьор.