„Холдинг Български държавни железници” ЕАД ще окаже съдействие за провеждането на  националната кампания „Ваканция без грижи”. Кампанията се организира за четвърта поредна година от Национално сдружение на сираците в България (НССБ). Събитието ще се проведе на 12-и август в гр. Варна.

Наградният фонд за победителите в състезанията, които ще бъдат проведени в рамките на „Ваканция без грижи”, е осигурен със съдействието на „Холдинг БДЖ” ЕАД, Министерство на младежта и спорта, община Варна, Българска федерация по баскетбол, Български футболен съюз и др.

Тази година в спортните състезания по футбол, баскетбол, волейбол, масов крос и др. ще участват над 350 деца и младежи между 12 и 18-годишна възраст, част от които са от социалните домове във Варна. В състезанията ще се включат активно и деца от пострадалия от наводненията варненски кв. Аспарухово. Целта на кампанията, организирана от Национално сдружение на сираците в България (НССБ), е да се подобрят условията за живот на децата, настанени в специализирани институции, чрез въвеждане на нови практики и модели относно тяхната социална адаптация. Идеята е деца, настанени в социални домове, да спортуват заедно с деца в равностойно положение и да създават нови приятелства и социални контакти с тях.

Националният железопътен превозвач ще осигури и безплатното пътуване с влак на съдиите на спортните състезания, които ще пътуват по маршрута София – Варна и обратно.

Ръководството на „Холдинг Български държавни железници” ЕАД винаги е подкрепяло  инициативите за социална адаптация и интеграция на децата, лишени от родителска грижа, зачитането на техните права като пълноценни граждани на нашето общество, както и правото им на качествен и достоен живот.