Почти всички жертви на жестоката самолетна катастрофа, станала преди часове близо до летището в Техеран, са били ирански граждани. Машината е била управлявана от пилот от Украйна, съобщава "Интерфакс", позовавайки се на агенция FARS. Според предварителна информация командирът е изгубил управление над самолета минути след излитането му. Лайнерът вече бил набрал височина, след което рухнал недалече от жилищен район. Вероятна причина за авиокатастрофата е повреда в един от двигателите.
Самолетът "Иран-140" на авиокомпанията Sepahan Airlines, изпълняващ вътрешен полет за град Табас, се разби при излитане в неделя сутринта недалече от летище Мехрабад". При адската катастрофа са загинали всичките 48 души, намиращи се на борда – 40 пътници и 8 члена екипаж. Първоначално бе съобщено за 40 загинали. При пристигането на спешните медици трима души са били все още живи, но по-късно починали от травмите си на път за болницата. 
Сред жертвите има и 5 деца под 12-годишна възраст. Пострадали от падането на самолета има и сред граждани на Техеран, живеещи в квартала, където се разбива машината. До момента медицинска помощ са потърсили 7 души с различни травми. 
Самолетът "Иран-140" (модификация Ан-140) се произвежда в Иран по украинска технология.