Принудително довеждане на видинския кмет Герго Гергов на съдебното заседание на 14 август, четвъртък постанови съдията от Видинския окръжен съд Светла Стоянова, пише tribali.info.
На днешното съдебно заседание трябваше да се разгледа искането на Софийска градска прокуратура за отстраняване на видинския кмет Герго Гергов от длъжност, заради повдигнатите му три обвинения. По време на заседанието представителят на СГП Лилия Симеонова поиска да се даде хода на делото, независимо от отсъствието на Гергов.

Защитниците на видинския кмет Соня Иванова и Цецо Иванов заявиха, че Гергов липсва от залата, защото не е бил редовно призован. Съдия Стоянова посочи, че призовката за делото не е приета от майката на видинския кмет в неговия дом, а в общината са заявили, че той е в платен годишен отпуск. Магистратите не приеха изцяло твърдението на адвокатите на видинския кмет за нередовно призоваване, защото пълномощното на адвокат Цецо Иванов да представлява Герго Гергов е с днешна дата. Така ход на делото за отстраняването на днешното съдебно заседание не бе даден, а делото бе отложено за 14 август.