Фабриката за мъжки костюми „Ричмарт“ на русенската фирма „Топ Ман“ получи една от наградите в традиционния конкурс „Сграда на годината“, отличаващ най-добрите строителни и архитектурни проекти за изминалата година. Почетната грамота и статуетка бяха връчени на пищна церемония в столицата в присъствието на министрите на регионалното развитие Десислава Терзиева и на инвестиционното проектиране Иван Данов.
Инвеститорът „Топ Ман“ получава специалната награда на журито за иновативни решения в областта на енергоспестяващите технологии. Както „Утро“ писа, новата сграда е истинска „зелена фабрика“, с множество високотехнологични решения, присъщи за луксозни офиси на топфирми, а не за производствени помещения. Благодарение на тях обаче дори при минусовите температури в момента фабриката работи без допълнително отопление при нормална стайна температура.
Една дузина експерти и инвеститори заявиха желание да дойдат да видят на място как е изпълнен проектът и каква е възвръщаемостта от инвестицията в такива високотехнологични решения, каза собственикът на „Топ Ман“ Мартин Йорданов. Той благодари на всички русенци, дали гласа си за сградата в конкурса, макар че тя не успя да спечели и наградата на публиката.
С марката си „Ричмарт“ русенската фирма „Топ Ман“ възроди стария индивидуален подход при изработката на мъжкия костюм, когато дрехите се шият съгласно размера и желанията на клиента. Във фирмения магазин на „Топ Ман“ в новата сграда вече всеки русенец може да се възползва от уникалната възможност да закупи костюм по своите размери на производствена цена и да плати за него не 1000 евро както клиентите от Западна Европа, а около 300. В аутлета на компанията пък цените тръгват от 99 лева.