Асен Бербатов, брат на Димитър Бербатов, бе осъден на една година за притежание на наркотици.

Районният съд в Дупница постанови едногодишна условна присъда с тригодишен изпитателен срок и глоба от 2000 лева за Асен Бербатов от Благоевград, предаде Дарик.

На 4 октомври миналата година на главния път Е-79, в автомобила на Асен Бербатов, брат на футболиста Димитър Бербатов, под дунапреновата обвивка на детско столче за автомобил, полицаи са открили 19,846 грама кокаин, на стойност 4366,12 лв.

Автомобилът на Асен Бербатов е бил управляван от Николай Борисов, за когото е било установено, че шофира след употреба на високорисково наркотично вещество - тетрахидроканабинолова киселина, в концентрация под 50 ng/ml. За това съдът му е наложил административно наказание глоба в размер на 1000 лева. На Николай Борисов е забранено и да управлява моторно превозно средство за срок от шест месеца.

Двамата ще трябва да заплатят и направените по делото разноски за възнаграждение на вещи лица в размер на 540,15 лв. Присъдата може да се обжалва и протестира пред Кюстендилски окръжен съд, е постановил съдът.