Трябва всички социални работници да правят разлика между понятията „грижа“ и „подкрепа“, защото ако за първото са достатъчни храна, подслон и дрехи, то за второто трябва и отношение, каза директорът на фондация „Де пасарел“ Фреди Уулс по време на среща вчера с русенските неправителствени, държавни и общински социални организации.
В презентацията си той фокусира вниманието на присъстващите върху механизмите, които се прилагат при работата с хората със специални потребности и за подходите, с които трябва да си служат социалните работници. Творческо мислене, гъвкавост и смелост са основните качества, които работещите с деца и възрастни с интелектуални проблеми трябва да развиват, беше категоричен Фреди Уулс. 
Доставчиците на социални услуги, които присъстваха на срещата, споделиха своя опит, разказаха за напредъка, който са постигнали в работата си и споделиха най-честите проблеми и трудности, които съпътстват ежедневните им дейности.
Аз харесвам много България и съм убеден, че това е прекрасна страна за посещение. Трудно е за работа, тъй като институциите все още не оказват нужната подкрепа на хората, които са се заели с деинституционализацията и с работа с грижа за социално слабите граждани, коментира още Уулс.