Депутатите се купувани като говеда. Първо им се оглеждат слабите места, а след това започват да ги работят. Това заяви пред Нова телевизия лидерът на РЗС Яне Янев. По думите му партиите си пазаруват депутати с пари от партийните субсидии. Тъй като това е незаконно, им се плаща на ръка, под масата. Плаща се от черните каси на партиите. Всеки месец един куп пари се превеждат безотчетно.
В българския парламент има черни каси и ежедневно се разменят хиляди левове, за което аз съм сезирал компетентните институции, докато бях председател на комисията за корупция. Нищо - глас в пустиня, посочи лидерът на РЗС.
В Народното събрание има един куп Мунчовци. Знаете ли за колко се разписва Мунчо? Не пада под 5000-6000 лв. на месец чрез различни механизми за даване на възнаграждения, обясни Яне Янев.
Такива като мен са непотребни за българската политика, защото говоря със съвестта си. В политиката трябва да има критерии кой може да става за депутат и кой не, категоричен бе той.
Според лидера на РЗС министър-председателят Пламен Орешарски е кукла на конци, а истинският премиер всъщност се казва Делян Пеевски.