Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов определи като "грешка" депутата Георги Марков, който напусна парламентарната група на ГЕРБ и стана независим.

Изреждайки „качествените” хора в редиците на ГЕРБ, Цветанов посочи столичния кмет Йорданка Фандъкова, градоначалниците на Бургас, Стара Загора, Пловдив, Русе, Казанлък, Благоевград, също Цвета Караянчева, Томислав Дончев, Лиляна Павлова, Вежди Рашидов и добави, че „някой път се получават и грешки”.

„Когато виждаме какво се случва, той е грешка в начина на определяне на листата във Великотърновския избирателен район. Винаги сме се съобразявали с местните структури”, обясни той в предаването "Нека говорят" по bTV.

На въпрос за информация, че самият Цветанов е посочил Марков в областната структура със знанието, че има „неща” за него, които биха излезли и уронили престижа на партията, бившият вътрешен министър заяви, че само е информирал структурата за решението на Изпълнителната комисия.

„Не съм знаел, говореше се в Свищов, но нямаше нищо конкретно, което да го елиминира като кандидат. То и досега не се знае дали точно той е разследван за ДДС измами”, обясни Цветанов и припомни, че когато е правен изборът за местните структури, всеки е предоставил удостоверение дали има дела или не.

Вторият човек в ГЕРБ отрече да е имало чадър върху Георги Марков и да е бил прикриван по някакъв начин.
Попитан за информацията за подмяна на вота в Свищов и смяната на цели урни, Цветанов обясни, че ако има подобни данни, то прокуратурата ще си свърши работата. „Само преди дни се видя как функционира БСП и как Станишев се е придържал към своите опорни точки. От 2009 г. основната му цел и лична битка е била да пребори Борисов”, обясни Цветанов и посочи, че левицата имала цял щаб за черен пиар и омаскаряване.

„Те искат всички да бъдат омаскарени и аз съм пряка жертва на всичко през последните месеци. В един вестник написаха, че съм пребил дъщеря си. Днешното правителство иска да се подхранва с жълтото и скандалите”, коментира Цветанов.

Той отново посочи тезата си, че е жертва на лична вендета. По повод трите дела и трите искания да си даде имунитета той заяви, че усеща всичко това като лична битка, а „ще дойде време, когато Цацаров ще разбере, че не съм му враг.”

Цветанов отхвърли и всякакви варианти да се откаже временно от поста си в партията, докато траят делата срещу него. „Мислил съм да напусна, дори съм го обсъждал, но когато видяхме политическия реваншизъм и скалъпените дела, заявих, че няма да се оттегля и ще се броя докрай” отсече той.

Цветанов направи и равносметка на седемте години след учредяването на партия ГЕРБ. Той посочи, че партията е силна дясно-центристка формация, а доверието между него и лидерът Бойко Борисов е по-силно от всякога.