Подуправителят на БНБ Калин Христов се появи днес около обяд в президентството, съобщи Нова ТВ. Той не пожела да каже по какви дела е там.
Неговото име обаче е едно от най-спряганите както за служебен министър-председател, така и за служебен финансов министър.
Калин Христов беше служебен министър на финансите в кабинета на Марин Райков, назначен от държавния глава след оставката на кабинета "Борисов" миналата година.

По неофициална информация първото заседание на служебния кабинет може да е още днес. Предполага се, че президентът Росен Плевнелиев ще събере за консултации бъдещите министри, чиито имена ще бъдат официално обявени на 5 август.
Засега обаче това е само слух, който не е потвърден от президентската институция.

Друга неофициална информация пък казва, че съставът на служебния кабинет все още не е готов. В общественото пространство обаче се завъртяха някои имена за служебния кабинет.

Освен Калин Христов, за служебен министър-председател е спряган и професорът по Конституционно право Георги Близнашки. Той признава, че с него са водени разговори, а той е дал принципното си съгласие.

Бившият депутат от СДС Йордан Бакалов е спряган за служебен вътрешен министър.

При икономиката и финансите нещата са малко по-объркани. Там се въртят имената на Красимир Ангарски, Трайчо Трайков и Мартин Заимов.

Бившият шеф на НОИ Йордан Христосков е спряган за социален министър.

Бившият шеф на Фонд „Земеделие” Румен Порожанов се очаква да поеме Земеделското министерство.

Евгени Каракановски е едно от новите имена, които се появяват за министър на транспорта. Той е бивш кадър на един от мобилните оператори и няма политическа кариера.

За външен министър също се спряга ново име - Даниел Митов от ДСБ.

Името на Евдокия Манева се очаква да стане служебен министър на екологията.

С всички тези хора са водени разговори, но няма окончателен отговор дали ще заемат съответните постове.