Имало е бунт и напрежение между бежанците. „За овладяване на ситуацията се е наложило употреба на физическа сила и помощни средства“, твърдят от полицията.

Няма чужденци със счупени глави и крайници при инцидента, възникнал в дома в Любимец. Министър Цветлин Йовчев е разпоредил цялостна проверка по случая. Това обявиха от пресцентъра на МВР. От посолството на Алжир твърдят, че полицаи са пребили група бежанци в центъра.

Напрежение между чужди граждани, пребиваващи в Дома за временно настаняване в Любимец, е възникнало на 30 ноември т.г. вечерта. То е ескалирало в бунт, при който се стигнало до трошене на имуществото в помещенията и коридора на етажа на сградата, изтръгване на кабели на телевизионни приемници, избиване на вратите, изкъртване на предпазните решетки на радиаторите за отопление и част от тръбите, струпване на барикади от метални легла.

С оглед недопускане на неговото разрастване са съсредоточени полицейски сили. Направен е безуспешен опит за преговори и след оказана яростна съпротива, придружена с нападение от страна на чуждите граждани, за овладяване на ситуацията се е наложило употреба на физическа сила и помощни средства, се казва в позицията на МВР. На пострадалите чужди граждани е оказана медицинска помощ от екип на болницата в Свиленград, няма констатирани сериозни наранявания и счупвания.

По време на инцидента са пострадали и двама полицейски служители, на които също е оказана медицинска помощ.