Любовните срещи са сложна материя и не се отдават на всички. Макар да съществуват много съвети за това по какъв начин човек трябва да се държи, за да успее, факт е, че това невинаги се случва. Например според някои жената трябва да действа самонадеяно, докато други толерират по-снизходителния подход. Къде е истината и кой е ключът към успеха тогава?

На първо място, ако се опитвате да станете по-добри и да привлечете вниманието на срещуположния пол, трябва да бъдете с „отворено“ съзнание. Може би в момента вярвате на нещо толкова силно, че не може да отворите очите си и да видите другите възможности. Преди да следвате който и да е съвет за срещи обаче, трябва да сте наясно с това кои сте вие като личности.

Някои съвети работят добре при определени хора, докато при други само влошават положението. В крайна сметка всичко зависи от това кое ви кара да се чувствате комфортно и кое не. Ето няколко неща, над които трябва да се замислите и които ще ви помогнат да разберете какво трябва да правите, за да се превърнете в кралица на любовните срещи:

1. Съветите за запознанства са безкрайни. Не очаквайте, че всички съвети ще работят при вас. Все пак става въпрос за различни хора и различни индивидуалности. Подберете нещата, които смятате, че са подходящи във вашия случай, но не спирайте да се учите от опита на другите.

2. Смятате ли, че сте достатъчно добри? Под добри се има предвид сексапилни, интелигентни, самостоятелни и т.н. Най-вероятно от 10 човека, които срещате по улицата, 9 смятат себе си за достатъчно атрактивни. Реалността обаче не винаги съвпада с мислите на тези хора. Сигурни ли сте, че и вие нямате прекалено завишено мнение за себе си, което пречи на вашата правилна преценка? Прекратете срещите за известен период от време, докато опознаете себе си отново.

3. Имате твърде високи очаквания от човека отсреща. Не може да очаквате, че някой, с когото се познавате отскоро, може да отговори на всички ваши очаквания. Той не може да се превърне с магическа пръчка в мъжа, който сте чакали вече толкова време. Разбира се, трябва да имате определени критерии за това какъв човек искате до себе си, но не очаквайте, че може да намерите точно такъв. Всяка връзка се основава на компромиси, така че не се заблуждавайте, че и вие няма да правите такива.

4. Не бъдете предубедени. Казано с други думи – не трябва да смятате, че всичко, което мислите, е правилното. Може би грешите, като квалифицирате жените като „по-слабия пол“. В последно време има все повече примери, показващи противното. Запомнете, че не трябва да бъдете предубедени към нищо и никого. Понякога предубеждението може да прекърши току-що зараждащи се отношения с бъдещ потенциал.