Емил Милев - Крокодила няма да излезе от ареста, въпреки че Софийският градски съд (СГС) го пусна с най-леката мярка за неотклонение "подписка".

Той има повдигнато обвинение по делото "Килърите 2" от специализираната прокуратура и в момента е със 72-часова прокурорска мярка. Това съобщиха източници от прокуратура. Очаква се най-вероятно в понеделник прокуратурата да поиска от съда да му наложи и постоянна мярка "задържане под стража".

Крокодила е обект на разследване от Специализираната прокуратура по друго дело - по така нареченото "Килърите 2". Събират се доказателства за това, че е участвал в обира на клона на ОББ в "Студентски град" на 5 април 2012 година с групата на Вальо Бореца, но като "наемник" – не като член на организираната престъпна група, уточняват от Специализирания наказателен съд.

По-рано днес Софийски градски съд пусна от ареста Емил Милев – Крокодила с най-леката мярка – "подписка". Емил Милев, познат с прякора "Крокодила", бе задържан по дело на Софийска районна прокуратура за въоръжен грабеж, по което бе обявен за общодържавно издирване. Милев беше задържан на 24 ноември при специализирана полицейска акция на магистрала "Хемус" след четири години издирване. Бандата за магистрални грабежи "Крокодилите" нашумя преди няколко години. На 14 декември 2009 година един от най-известните магистрални бандите в страната Димитър Митрев - Богровеца от групата на "Крокодилите", беше убит при престрелка с полицията на магистрала "Тракия", край Вакарел. Групата се занимава от дълго време с магистрални грабежи. С нея са свързани имената на братята Емил Милев - Крокодила и Евгени Милев - Гейзо.