Столични полицаи задържаха двама мъже за изнудване. Те са с мярка за задържане.

Разследването започнало, след като 40-годишен мъж подал жалба в столичната дирекция на 23 юни. В нея разказвал, че двама мъже го заплашили и изнудвали да им прехвърли собствеността върху имот в жк. "Люлин", притежание на трето лице, съобщават от полицията.

Тъжителят казал, че познава авторите на заплахата с малките им имена. По случая било образувано досъдебно производство. Веднага започнало разследване за установяване на факти и обстоятелства по случая. В резултат на проведени оперативно-издирвателни действия било установена самоличността на мъжете – 54-годишният Д.Т. - Димата, роден в Грузия, със словенско гражданство. Оказало се, че до 2011 година той имал забрана да влиза в страната ни. Другият – 44-годишният М.К. - Мишо, е софиянец, криминално регистриран за отвличане, принуда, разпространение на акцизни стоки без бандерол, лъжесвидетелстване, измама.

При проведените допълнителните оперативно-издирвателни действия двамата били задържани на 24 юли. След доклад на материалите по случая в Софийската районна прокуратура на Д.Т. и М.К. са повдигнати обвинения за престъпление по чл.213 а от НК и мярката им била удължена на 72 часа. Софийският районен съд постановил постоянна мярка за задържане на двамата мъже.