Трима от четиримата грабители на турски тираджия са заловени. Въпрос на време е прибирането и на четвъртия участник в престъпния квартет от две проститутки и двама сутеньори, който в момента се издирва.
В понеделник в осем и половина вечерта четиримата нахлули в кабината на камиона, който бил спрян за кратка почивка на отбивка по бул.“България“, засипали с юмруци 46-годишния водач Т.И. и докато се опомни, задигнали чанта с 1500 евро и важни документи на шофьора и стоката. Нападнатият все пак бързо се окопитил, запалил двигателя и поел към Дунав мост, а мъжете и жените наскачали в движение на пътя.
След подаден сигнал във Второ РПУ Т.И. успял да разпознае по снимките нападателите си. Във вторник вечерта са задържани 30-годишният сутеньор Д.Д. и двете проститутки С.А. и Н.Б. на 18 и 19 години. На свобода е само изчезналият 28-годишен сводник.
Изчезнали са и парите на шофьора, които били похарчени от компанията още същата нощ по заведения в града. Документите му също не са открити, тъй като тримата задържани не успели да си спомнят къде са хвърлили чантата.
След снимането на показания Д.Д. е оставен в ареста за 72 часа, проститутките са на свобода.