Истерията по "Междузвездни войни: Епизод 7" официално започна, когато бе публикувана снимка на Дарт Вейдър в Инстаграм. Както се знае от Дисни, Лукасфилмс и други компании в областта на пиара, не може просто да публикуваш снимка и да не очакваш нова вълна от слухове.

Това почти сигурно означава, че Дарт Вейдър ще се появи във филма. Заклетите фенове на научната фантастика вече започнаха да се чудят как и защо ще се появи образът на известния злодей. Най-вероятно това ще бъдат спомени, които да представят историята на новата, по-млада публика. Сценарият най-вероятно ще включва исторически сцени от спомените на Люк Скайуокър, за да се избегнат недоразумения. Засега няма информация за провеждането на кастинг за ролята на Дарт Вейдър, тъй като най-вероятно тя няма да бъде достатъчно значима.

Ами ако възстановеният Вейдър се завърне като враг? Със свалянето на маската на Вейдър в края на Епизод 6 Люк уби баща си, Анакин Скайуокър/Дарт Вейдър. Преди това Анакин падна в лава и получи костюм, с който не само оживя, но и подложи на терор цялата галактика. В контекста на "Междузвездни войни" е напълно възможно да се появи Дарт Вейдър 2. Това повдига въпроса кой би могъл да го изиграе?

Себастиян Шоу, който изигра Вейдър в "Завръщането на джедаите" от 1983г., загина през 1994г. Това означава, че на неговото място трябва да изгрее нов актьор в Епизод 7. Бенедикт Къмбърбач и Том Харди изглеждат подходящи за ролята. Къмбърбач е участвал в "Стар трек" в ролята на Хан и се спряга за роля в "Междузвездни войни", а Харди изуми всички с ролята си на Бейн в третия филм за Батман.

И двамата имат "гласа" да изиграят Вейдър, и двамата имат физиката и таланта. Познавайки "Междузвездни войни", много вероятно е да изгрее нов, непознат актьор.