Какво може да се посети в Русе и неговите околности, какви концерти, спектакли и фестивали предстоят, къде може да се похапне вкусно и кои хотели очакват своите гости - тази и много друга информация вече може да се получи само с едно натискане на клавиш. Стига клавишът да е на новия туристически информационен терминал, който от вчера работи официално в сградата на Общината, до входа в Центъра за административни услуги. Устройството дава възможност да го ползват хора, които владеят български, английски, френски, немски, румънски или гръцки език.
Терминалът Infopoint кореспондира с останалите проекти, по които Общината работи за развитие на туризма, каза зам.-кметът Страхил Карапчански, като не пропусна и каузата „Европейска столица на културата 2019“. Тази инфосистема е новост за града, тя осигурява пряк достъп до полезни и интересни сведения по всяко време на денонощието, обясни директорът на общинско предприятие „Русе арт“ Анжела Иванова.
За 6 месеца „Русе арт“ въведе толкова информация, колкото други общини въвеждат с години, каза Петър Вълков от фирмата, която е инсталирала терминала. Той обясни, че предстои да бъде изградена регионална информационна система с данни от български и румънски общини, като Русе ще се превърне в център на информационен клъстер.