Андреа Бочели ще пее с над 130 българи на сцената. Оркестърът и Хорът на "Класик ФМ" радио ще партнират на световноизвестния италиански тенор Андреа Бочели на предстоящия му концерт в София.

Над 70 оркестранти и 60 певци ще вземат участие в грандиозното шоу, което ще се състои на 31 август на стадион "Българска армия", съобщиха организаторите на концерта. Това ще бъде и първата изява на двата състава на стадион. Освен тях, другите българи, които ще се включат в грандиозния спектакъл, са сопраното Светла Василева и Магдалена Калчева, част от китарното дуо "CARisMA".

Под диригентството на италианския маестро Марчело Рота, с когото Бочели работи от 18 години насам, българските музиканти ще представят атрактивна програма, подготвена специално за родната публика. В нея са включени някои от най-популярните оперни откъси и песни от репертоара на Андреа Бочели - сцени с хор из оперите "Трубадур" и "Травиата" от Верди, песни от албумите "Incanto" , "Passione", "Sentimento" и "Vivere". Маестро Бочели обещава да изпълни и най-големите си хитове, спомняйки си топлия прием на българската публика от предишния си концерт у нас.

Ще прозвучат още пиеси от Хоакин Родриго, Астор Пиацола и други автори. В уникалната програма ще вземат участие първокласното българско сопрано Светла Василева, която ще представи дуети с Бочели, италианската поп-звезда Илария Делла Бидия, зашеметяващото класическо китарно дуо "CARisMA" и изпълнителят на бандонеон Марио Стефано Пиетродарчи.