Плочките, с които се настилат улица „Александровска“ и пл. „Батенберг“, са произведени в Бургас, в най-модерния завод за този вид изделия в Източна България „ЛЕО - Бетонови изделия“. 
По проект настилките са решени в три цвята - бежово, светлосиво и сиво-кафяво, като всеки от тях носи име, свързано с културно-историческото ни наследство - „Русе“, „Приста“ и „Червен“. Изборът е на проектанта арх. Павел Дочев.
Цветовете се изработват в завода за първи път, специално за този проект. Направихме няколко единични мостри, за да бъдат одобрени от проектантския екип, по принцип това не е практика, но държахме продукцията ни да се види в реалния й вид, а не само по каталог, обяснява управителят на фирмата Иван Димитров.
Производителят твърди, че гарантира отлично качество и дълъг живот на настилката, тъй като производството е изцяло автоматизирано, процесът се контролира от компютър, който изключва човешка грешка. „ЛЕО - Бетонови изделия“ е носител на златни медали за инвестиции и иновации, включително и от Пловдивския панаир през 2012 г. С негови изделия са направени централните площади на много български градове.
На ул. „Александровска“ ще бъдат положени 11 декара вибропресовани плочи и павета. Необходимото количество е направено за по-малко от седмица, тъй като производствените мощности позволяват изработка на 1600 кв.м плочи или павета за една 8-часова смяна.
Ремонтът на ул. „Александровска“ се осъществява по ОП „Регионално развитие“ и е на стойност близо 5,5 млн. лева.