Срещата беше поискана от дядо Кирил от мен по чисто социални причини. Той подкрепяше идеята, че свещениците трябва да имат заплати и осигуровки. На нея освен мен и Константин Тренчев имаше още един човек, който е много близък на дядо Кирил. Той в момента е чужбина, защото се страхува за живота си. Това заяви богословът Христо Латинов пред bTV по повод излязлата информация, че митрополит Кирил е бил заплашван от митрополит Николай Пловдивски.


Латинов обясни, че митрополит Кирил не е приемал като заплаха думите на дядо Николай. Думите му бяха: "Млад е още, кръвта му ври".

Митрополит Кирил е човек с много връзки, дори и в специалните служби. Негови приятели от службите от най-високо ниво са имали оперативни сведения, че срещу него се готви покушения. Щял да бъде отровен, премахнат физически. Като ни го каза бе малко смутен, разказа още богословът.

"Не знам кой би могъл да има интерес от това убийство. Животът му беше разнообразен, имаше много участие в различни дейности, но те не бяха фирмени участия. На следствието сме обяснили всички неща. Дознателката бе много обективна. Разбрах в една подхвърлена дума, че заключението от аутопсията му все още не е в следствието", коментира Латинов, според който митрополитът е убит.

"Да, той каза, че тровят дядо Галактион. Кирил не е човек, който казва леки думи, не е лек човек. За да каже нещо, той трябва да го е осмислил. Не е страхлив", уточни още Латинов.