Бойко Борисов да не ми е баща, за да знае аз къде отивам. Аз съм депутат, тези хора са ме подкрепили и аз не мога да си забравя хората, които са застанали зад мен. Не смятам, че съм направил някакво нарушение за да питам: Г-н Борисов може ли да отида да се срещна с българите в Букурещ.

Така отговаря народният представител от ГЕРБ от Свищов Георги Марков на въпроса на в. "Преса" дали Борисов знае за посещението и разговорите му с Пламен Орешарски в Букурещ. "Представяте ли си колко страшно ще бъде един депутат да иска постоянно разрешение дали да иде до тоалетната и до друго място", казва още той и пояснява: Преди да е имало партия имало е кауза. Така че не можем да се крием само зад партията и дисциплината, защото ставаме смешни", смята той.

"Ние като сложим партийните интереси над националите виждате до къде докарахме България. Ако ходим да се топим в Брюксел, кой е прав, кой е крив, виждате, че никой няма да ни обърне внимание. С насмешка вече взеха да ни гледат в Европа. Премиерът не съм го избирал аз, избрали са го хората. Ако бяха избрали Бойко за премиер, той щеше да е на масата в Букурещ" , подчертава депутатът от ГЕРБ.

Той обяснява защо българите от Румъния са избрали срещата с Орешарси да се състои в ресторант "Капша". На 19 ноември 1877 първенците на българската емиграция в Букурещ се събират в този ресторант и избират Любен Каравелов за бъдещ премиер на България. На тази среща присъства и Иван Вазов, който я окачествява като първият неофициален български парламент.