Баскетболистките на „Дунав 8806“ заминаха вчера сутринта за Букурещ, след което се качиха на самолета за полет до Адана. След пристигането си в Адана те пътуваха още стотина километра с автобус до Мерсин, където ще играят днес четвъртия си мач от турнира ФИБА Еврокъп. Срещата е от 18.30 часа българско време, а късно вчера русенският отбор записа тренировка.
В първите си 3 двубоя шампионките на България изпуснаха „Мерсин“ в Русе с 69:73, допуснаха нещастна загуба от „Ньоркьопинг Долфинс“ в Швеция с 60:66 и бяха надиграни от „Чеваката“ в Русия с 65:84. Нашите бяха близо до победа в мачовете си срещу туркините и шведките, като единствената им безапелационна загуба бе срещу рускините. Тогава обаче Шанте Еванс напусна терена с много бързи 5 фаула и в нейно отсъствие старши треньорът Георги Божков бе принуден да играе с дълбоката резерва Маргарита Илиева, която трудно се добира до титулярна позиция в българското първенство, камо ли до двубои от силния евротурнир.
И трите съперника на русенския тим са с по две победи и една загуба, което означава, че ако баскетболистките на „Дунав 8806“ искат да съхранят макар и минимални шансове за излизане от група „В“ при евентуална въртележка, трябва да победят днес на всяка цена „Мерсин“.
Георги Божков поведе на път към Турция всички чужденки, включително невъзстановената и пропуснала последните мачове Таня Чиров. Въпреки проблемите си с адукторите сръбкинята явно не пътува като екскурзиантка и ако се наложи, може би ще играе някоя и друга минута на куц крак.
В Русе остана само Радостина Димитрова, която продължава да тренира на облекчен режим след операцията на минискус.