На 10 януари „Дунав 8806“ ще играе от 18 часа без публика домакински дерби мач срещу лидера „Хасково“. За настроението в лагера на „сините феи“ и за подготовката им в първите дни на новата година „Утро“ разговаря със старши треньора Георги Божков.

- Г-н Божков, доколко липсата на зрители ще повлияе върху крайния резултат от този двубой?
- Ясно е, че празните трибуни няма да са в плюс за нашия отбор, но трябва да изиграем мача със самочувствие и концентрация, както подобава на шампионски отбор.
- Доколко важна ще е тази среща?
- Двубоят е преломен и за двата отбора. Ако „Хасково“ загуби, вече ще върви надолу. Ако победата е наша, ще получим нов импулс за подем.
- Този подем е видим. С какво е свързан той?
- Направихме някои промени в играта си и те дават резултат. Освен това реализирахме в последните 3 мача по повече от 90 точки. Вярно, някои от съперниците, които получиха толкова точки, не са от най-претенциозните, но фактът си е факт - подобрението в атака е факт.
- Има ли проблеми с контузени и болни състезателки?
- Засега всички са здрави и тренират нормално. Радостина Димитрова е възстановена и най-радостното при нея е, че навлиза в познатия си ритъм.
- Обикновено този период от годината е свързан с трансфери. Ще приветстват ли феновете на „Дунав 8806“ нова баскетболистка?
- Не искам да коментирам този въпрос. Ще се възползвам обаче от възможността да пожелая на нашите фенове щастлива, силна и здрава 2015 година.