Четири населени места в Русенско са без ток заради силния вятър и мокрия сняг, който къса жиците. В момента електрозахранване няма в Басарбово, Николово, Мартен, Средна кула, а снощи вечерта без ток са били и русенските квартали "Дружба " и "Чародейка".

Затворени са второстепенните пътища между селата Николово - Червена вода и Мартен - Николово, които през зимата винаги създават проблеми. В цялата област има много паднали дървета, които се разчистват.

Най-сериозна е ситуацията по откритите места, където снегонавяванията образуват големи преспи. В района на Обретеник и Ценово преспите достигат до височина 2 метра. В почистването на републиканската мрежа участва цялата налична техника на Областно пътно управление – общо 69 машини.Чисти се непрекъснато, тъй като в противен случай преспите ще станат непроходими. Снощи за няколко часа се е наложило да се затвори пътят Русе-Бяла, за да може да се разчисти. На територията на Община Русе чистят 22 машини, заедно с още 5 за входно-изходните пунктове по републиканските пътища.