Над Варна и Бургас се изсипа проливен дъжд, улиците приличат на реки. Гръмотевичната буря бе придружена от силен вятър, чиито пориви на места достигнаха 20 м/с.

В някои райони на Варна падна и градушка. Пороят в морската столица вилня около час и половина, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона. След кратко спиране, отново започна да вали. 50 л кв./м дъжд са паднали във Варна за два часа. Няма бедстващи хора. За сравнение, средната месечна норма за месец юли е 44 литра на кв./м.

Спряно е движението на влаковете на жп гара Варна, тъй като са се образували локални наводнения, залети са релсите. Заради частично наводнение от силния дъжд има закъсали коли в началото на Аспаруховия мост в посока центъра на Варна. Движението в града е затруднено. Почти навсякъде има задръствания. Има закъсали автомобили на градския транспорт. Тежко е положението при централния подлез "Шипка", където не е възможно преминаването. Там работят по отводняването екипи на ПБЗН.

Получени са сигнали за паднало дърво и наводнени мазета на блокове. Центърът на Варна е наводнен. Дъждът продължава и прогнозата за гръмотевични бури е в сила и за утре.

Проливен дъжд валя повече от 2 часа и над Бургас, като най-тежко е положението в центъра на града, съобщава Дарик радио. Паднали са няколко дървета, жертви и пострадали няма. Районът на жп гарата в Бургас е наводнен, както и някои от по-ниските улици в града. До Морската градина е паднало дърво, което е блокирало автомобил, но пътниците са невредими. Работи се по отводняването, няма сигнали за бедстващи хора или прекъснато електричество. Има образувани реки по много улици, наводнени са подлези и магазини.

Потоп, придружен от приливна вълна помете варненския квартал "Аспарухово" на 19 юни. Водната стихия не подмина и Добрич. Водата и калта отнесоха къщи и хора, загинаха 13 души, сред които и деца.