Инцидент между две тойоти постави под съмнение причините за произшествието - дали някой от водачите е нарушил правилата за движението, или пък ударът е бил целенасочено търсен. Челният сблъсък стана в четвъртък вечерта на кръстовището на бул.“Христо Ботев“ с бул.“Васил Левски“. Шофьорите на пикапа „Хайлукс“ и на джипа „Рав 4“ са се познавали, потвърдиха от полицията. Единият се е движил в средната лента на бул.“Христо Ботев“ по посока Щръклево, а другият - в обратна посока - към центъра на града. Внезапно обаче на кръстовището с „Васил Левски“ пикапът навлязъл в насрещната лента и нацелил джипа.
Инцидентът се е разминал само с материални щети и двамата водачи са се разбрали на място. Виновен за челния удар е шофьорът на пикапа „Хайлукс“, обясниха от пресцентъра на ОД на МВР.
По неофициална информация водачът на пикапа е собственик на бензиностанция на бул.“България“, а другият шофьор - негов служител. Двамата са имали личен конфликт и затова бизнесменът е решил да даде урок на подчинения си.