Пиян с отнета книжка, без застраховка и технически преглед се вряза с БМВ в такси вчера малко след 1 ч в полунощ. Катастрофата стана на на кръстовището срещу Симовата мелница. Такси "Шевролет" се движило по бул."Цар Освободител" в посока Централна гара, когато вероятно от бул."Христо Ботев" в него се блъснало БМВ.
От удара баварецът отхвръкнал в тревата на разделителната ивица със смачкана дясна страна и откачено предно дясно колело. Шофьорът на таксито е откаран в УМБАЛ „Канев“ с леки рани, но отказал хоспитализация и е освободен да се погрижи за колата си, с която храни петчленно семейство. 
След инцидента 28-годишният водач на БМВ-то бил във видимо неадекватно състояние и проверката с дрегер показала, че е седнал зад волата с 2 промила алкохол в кръвта. Дошлите на място катаджии установили, че книжката му е отнета при предишно залавяне да шофира пиян. Освен това той нямал застраховка „Гражданска отговорност“ и колата не била минавала технически преглед. Регистрационните табели на автомобила са свалени, а причината за катастрофата се изяснява, но вероятно става въпрос за отнето предимство от водача на БМВ.
Шест часа по-късно румънски автомобил „Тойота“ е самокатастрофирал по бул.“България“ под Охлюва в посока Дунав мост. Допуска се, че 31-годишният му шофьор вероятно се е състезавал с негов сънародник на път за границата, но в бързината закачил бордюра на разделителната ивица, ударил се в стълб на тролейбусната мрежа, след което колата отскочила към бетонната стена от другата страна на платното, блъснала се в нея и отново се върнала до разделителната ивица. Части от японската кола се разпилели по пътя на разстояние от 100 метра, но шофьорът и спътничката му  са се отървали само с уплаха.
Трета катастрофа стана вчера около 10 часа на бул.“Христо Ботев“. Такси предприело обратен завой от платното в посока Русофилите срещу изхода от „Кауфланд“ и се ударило в движеща се с предимство кола, пътуваща към центъра. 50-годишна жена е откарана в болница „Канев“ с травми на главата и гръдния кош.