Зрелищна катастрофа между „Фиат Пунто“, „Алфа Ромео“ и „Фолксваген Голф“ събра погледите на десетки минувачи и затвори участъка на ул.“Борисова“ в района на гарата.
Сигнал за инцидента е подаден в 12.47 часа днес, а по думите на очевидци основен виновник е младият водач на фиата. Заради силния трясък, който се чул след сблъсъка, произшествието стана арена на тълпи от зрители.     
И фиатът, и алфата са идвали от центъра и са се движили по посока гарата. Шофьорът на алфата обаче се изтеглил на кръстовището с ул.“Свети Георги“ и подал ляв мигач, за да завие, след като преминат колите с предимство. 
В това време движещият се зад мен фиат профуча с поне 80-90 км/ч, тръгна да ме изпреварва, закачи се за задната част на колата ми, поднесе и се натресе в голфа, разказа пред „Утро“ водачът на алфата.
Нацеленият фолксваген пък бил паркиран на аварийни в лявата част на улицата. След каскадата водачът на фиата успял да спре след няколко метра, а от двувратата кола започнали да излизат поне 4-5 пътници, разказаха очевидци. С наранявания след инцидента се оказаха само две жени, возещи се във фиата, като едната бе приета в болницата със счупена ключица, но състоянието й не е притеснително. На място дойдоха екипи на пожарната и спешна помощ, а участъкът между „Борисова“ и „Свети Георги“ беше затворен за движение. Това предизвика смут и объркване сред шофьорите, каращи в оживения район. На шофьорите бе взета алкохолна проба.
Сериозно омачкан се оказа единствено соченият за виновник за инцидента фиат. Задната част на колата бе тежко огъната, а гумите - изкривени. Ожулена е и дясната врата на автомобила. Очевидци обърнаха внимание, че шофьорът е карал рисковано с резервна гума и това допълнително е създавало опасност от инциденти, особено при висока скорост, каквато се твърди, че е вдигнал водачът. Фолксвагенът се размина с ожулена дясна задна част, а с най-малки поражения е алфата.