"Майкъл Джексън случайно уби Майкъл Джексън", заяви д-р Конрад Мъри в първото си интервю след предсрочното си излизане от затвора, съобщи Контактмюзик.

Кардиологът, който излежа две години от 4-годишната си присъда за непредумишленото убийство на Краля на попа, продължава да настоява, че вината за смъртта на Майкъл Джексън не е негова. 60-годишният Мъри твърди, че певецът сам е взел смъртоносната доза пропофол.

"Не аз убих Майкъл Джексън. Той беше пристрастен. Майкъл Джексън случайно уби Майкъл Джексън", казва д-р Конрад Мъри в интервюто си за "Мейл он сънди".

"Искате да знаете колко близки бяхме с него? Толкова, че държах всяка вечер пениса му, за да поставя катетър, защото той страдаше от незадържане на урина през нощта", допълва лекарят. Конрад Мъри, който излезе от затвора на 28 октомври, след като излежа само половината от 4-годишната си присъда, продължава да настоява, че няма вина за кончината на певеца.

"Майкъл ми каза, че си е набавил пропофол от лекари в Германия. Не бях съгласен с това, но той не беше човек, на когото можеш да кажеш "не". В крайна сметка той намираше начини да стане неговото. Така че осигурих пропофол и му го давах в продължение на два месеца и половина, като постепенно го отвиквах, което постигнах три дни преди смъртта му. Той ме умоляваше за лекарството, за да може да спи и да не мисли. Майкъл беше в криза в края на живота си, белязана от паника и неизвестност", разказва Конрад Мъри.

Роденият в Тринидад лекар вярва, че "Майкъл се е събудил, посегнал е към собствените си запаси от пропофол и си е инжектирал лекарството сам". По думите на Мъри певецът е направил това много бързо и сърцето му е спряло.