Убиецът на 61-годишен таксиметров шофьор от Пловдив ще лежи зад решетките доживот. Това постанови Апелативният съд в града, след като увеличи наказанието на извършителя Александър Скръчков. На първа инстанция той получи 20 г. лишаване от свобода за това, че умишлено е умъртвил по хулигански подбуди Методи Гачев.

Прокуратурата и близките на жертвата поискаха по-висока присъда. Самият Скръчков, който продължава да твърди, че не невинен, също обжалва. След новото решение на магистратите ще трябва да плати и по-голямо обезщетение на вдовицата и двамата синове на таксиметровия водач. Общата сума е 250 000 лв.

Престъплението е било извършено на 25 май 2013 г. около 3, 30 ч. сутринта. Пияният Александър се разхождал в пловдивския квартал "Капана" заедно с приятел. В същото време Методи Гачев, наричан от колегите си бай Мето, возил абитуриентка. Той присветнал с фаровете на двамата млади мъже и натиснал клаксона, тъй като вървели по средата на платното. Скръчков освирепял и започнал да удря с ръце по капака на жълтия автомобил, счупил с юмрук и единия от фаровете. Изненадан от агресията на непознатия човек, таксистът слязъл и го попитал защо му троши колата. Александър го свалил с крошета на земята и продължил с ритници. Ужасената абитуриентка избягала.

Колегите на бай Мето, повикани от него на помощ, го открили целия в кръв. Възрастният мъж претърпя 11 операции и издъхна 23 дни след нападението. 34-годишният бияч се укриваше в продължение на три месеца. Накрая криминалистите стигнаха до приятеля му, който посочил виновника.