Седемгодишно дете от Варна наследи дълг от 600 хиляди лева от баща си, съобщи Нова телевизия.

Срещу седемгодишното момче са заведени четири иска от по 150 хиляди лева кръвнина. Причината - смърт при катастрофа от неговия баща поставя в риск момчето цял живот да плаща обезщетение на засегнатите наследници.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

Преди две години бащата на Теодор загива в автомобилна катастрофа, причинявайки смъртта на още един човек. Тогава по полицата „Гражданска отговорност" застрахователят изплаща по 40 хиляди лева на всеки от наследниците на загиналия - съпруга и три деца - общо 160 хиляди лева.

Преди месец обаче обезщетените наследници завеждат отделни искове за още 600 хиляди лева общо.

Родителите на Теодор не са имали сключен граждански брак и затова дълговете на бащата се трупат само на детето - като негов единствен наследник.

Опитахме се да разговаряме с хората, които искат от седемгодишното момче сумата от 600 хиляди лева, но не успяхме да ги открием.

Потърсихме мнението на адвокат, работил по такива случаи. Според експерта законът допуска към дете да бъдат предявявани подобни финансови претенции, но задължително се търси и съдействие от Агенцията за закрила на детето. Малолетните са защитени и от Закона за наследството.

Теодор е бил на три години, когато родителите му се разделят. Той почти не помни баща си и не знае, че срещу него се води подобно дело.