„Дунав“ е на път да се превърне в сателит на „Левски“ /София/, ако старши треньорът на русенския отбор Самир Мъстънов остане впечатлен от предложените му цели 5 софийски попълнения! Става дума за млади футболисти, чиито имена и качества Мъстънов обсъди на среща в столицата със спортния директор на софийския гранд Христо Йовов. Както първи „Утро“ писа, от две седмици на проби в Русе вече е халфът Кристиян Димитров. 
„Три от момчетата играят в юношеския отбор на „Левски“ в елитната национална група за състезатели до 19 години. Този тим ще играе скоро мач с „Черно море“ във Варна, затова смятам да наблюдавам на живо въпросните футболисти“, обясни Мъстънов пред „Утро“.
Той допълни, че евентуалното ангажиране на левскари не означава, че ще обърне гръб на момчетата от школата на „Дунав“.
„Наблюдаваме играчите от нашата школа и в движение каня по няколко от тях за тренировки с мъжкия тим“, каза наставникът.
Всъщност, едва ли може да се говори за някаква драма с привличане в пакет на толкова много хора отвън, защото по-възрастните фенове казват и досега: „Дунав“ беше отбор, когато бе подсилен през 70-те години с играчи от София“. Споменът им е свързан с дошлите тогава Иван Въжаров, Александър Манолов, Павел Малинов, Георги Георгиев-Дълга Мара.
А отборът на „Дунав“ ще тренира до края на месеца. Предвидените контроли няма да се състоят, защото не могат да бъдат намерени съперници - всички други отбори от „Б“ група пратиха хората си във ваканция.