Спортните клубове, които ползват треньорски стаи и съблекални под покрива на зала "Дунав", масово се изнасят от помещенията. "Преселението" е вследствие на изискване да освободят терена до 10 юни, тъй като след тази дата обектът ще мине в реален режим на концесиониране. Решението за това бе прието от общинския съвет, който даде базата за 35 години на фирмата на президента на ФК "Дунав" д-р Симеон Симеонов "РДС Инвест". 
"Напуснахме основните съблекални, тъй като те ще се използват от футболните отбори на "Дунав". Получихме други - два на два метра. Условията в тях са никакви, но сме длъжни да се съобразим с разпореждането. Хубавото е, че залите ще продължат да се ползват от волейболистите, баскетболистите и боксьорите", каза пред "Утро" треньор, пожелал анонимност.    
Спортният комплекс "Дунав" е с площ 23 865 квадратни метра. През последните 2 години стадионът бе ремонтиран основно, бяха изградени и няколко терена с изкуствена трева. Замисълът, повече от очевидно, ще е да се обособи изцяло футболната база. 
Говори се, че следващият етап на ремонтите ще включва тотално модернизиране на хотелската част.