99 процента от футболистите на „Дунав“ възнамеряват категорично да напуснат отбора, научи „Утро“. Договорите на неколцина изтичат, в анексите към контрактите на други пък е записано, че при изпадане във Втора лига всеки може да си тръгне автоматично като свободен агент. Такъв е случаят с Юлиан Ненов.
„Атмосферата в съблекалнята след мача с „Монтана“ беше повече от тягостна. Никой - разбирай старо или ново ръководство - не влезе да ни каже две думи. На практика „Дунав“ няма управа. Такова чудо не е било!“, разкриха пред „Утро“ футболисти, които си стягат багажа.
Според тях положението в клуба е „пълна мъгла“ и липса на всякаква перспектива. Някои дори смятат, че Русе ще остане без отбор и във Втора лига.
А първенството ще започне на 7 август и времето тече неумолимо.
Наши източници съобщиха, че вчера в Русе трябвало да пристигне представителят на така наречените нови собственици Красен Кръстев. Каква ще е неговата мисия и смята ли въобще да „успокои топката“ с някакъв план, че отбор ще има, не е ясно.
В същото време соченият за нов старши треньор Енгибар Енгибаров също бил в Русе. Той наблюдава на живо последните мачове на тима. Почти сигурно е, че ако Енгибаров не получи гаранции за спокойна работа от гледна точка на формиране на нормален бюджет, няма да се заеме с предизвикателството да води тима.