Народното събрание няма да заседава днес поради липса на кворум, предаде репортер на БГНЕС.

106 народни представители се регистрираха за участие в заседанието в началото на пленарния ден, като от ГЕРБ спазиха обещанието си да не влизат в зала.

Без да обявява почивка и нов опит за регистрация, минути след 9:00 часа председателят на парламента Михаил Миков обяви, че заседание на Народното събрание днес няма да има.

Вместо него от 10:00 часа е насрочено съвместно заседание на комисиите по бюджет и финанси, по икономическа политика и по здравеопазване. По време на заседанието ще бъде направен втори опит депутатите да гласуват актуализация на бюджета на Здравната каса и на Държавния бюджет.

Вчерашното съвместно заседание на трите комисии се провали, след като депутатите от "Коалиция за България" отказаха да подкрепят актуализацията на Държавния бюджет и поискаха повече време за консенсус и помежду си и решение. Тези действия на левицата накараха ГЕРБ да обявят, че повече няма да участват в заседанията на парламента.

Веднага след като обяви насроченото за 10:00 часа днес заседание на трите комисии Михаил Миков обяви, че в зависимост от решението, което ще бъде взето на тях, е възможно да бъде свикано и извънредно пленарно заседание.