Телекомуникационният оператор „Нетуоркс България“ стартира поредна инициатива в помощ на хората, пострадали при бедствените наводнения от Варна, Добрич и Велико Търново. Операторът постави благотворителни урни в три от своите каси, където русенци могат да дарят средства за каузата. Урните са запечатани, събраните суми ще бъдат предадени по банков път и с протокол на Български дарителски форум, откъдето ще разпределят парите по райони. Кутиите са разположени в касите на оператора в кв. „Дружба“, на ул. „Плиска“ и в търговския център на бул. „Липник“.
Това не е първата благотворителна акция на „Нетуоркс“, свързана с подпомагане на пострадалите от наводненията райони. По време на потопа във Варна и Добрич служители на телекомуникационния оператор посетиха най-засегнатите места и раздадоха храна и материали за почистване на наводнените домове. Преди известно време телекомуникационният оператор сложи и дарителски урни за подпомагане на строежа на храма „Всех Святих“ в Русе.
В момента от компанията обмислят и друга любопитна инициатива съвместно със застрахователна компания. „Нетуоркс“ ще предложат на своите клиенти възможността на преференциални цени от 2, 3 и 5 лв. да застраховат домовете си от бедствия, инциденти, кражби. Така абонатите на оператора ще могат да разчитат на обезщетение в критична ситуация.