Социалният министър Хасан Адемов отговори на десетки зрителски въпроси и на още толкова не успя в "Тази сутрин" по bTV. "Вие сте първият социален министър, който си говори директно със зрителите", похвали го Генка Шикерова. "Предлагам да направим едно предаване и да си говорими, да отговарям", поиска министърът. "Въпросите са много", предупреди го Шикерова. "Давайте, на всички ще отговоря", каза Адемов.Той смята, че спирането на пенсионната реформа за 1 година, тоест да не се вдига възрастта и стажа за 2014 г. е глътка въздух. В този период социалният министър се надява да се направи пълен анализ на социалните закони. Всичко да се обсъди със синдикати, социални партньори, да се има обществено обсъждане, подкрепа и веднъж завинаги да се направят такива реформи в пенсионната система, че да не се променят повече.

"Не като Симеон Дянков за една нощ реши, че всяка година с 4 месеца ще се вдига възрастта за пенсиониране", даде пример Хасан Адемов. Той бе затрупан от въпроси от Фейсбук. Така между двете четения на Бюджет 2014 правителството предложи замразяването да бъде само за 1 година. "Това на което правителството държи е замразяването да е само за 1 година. Да седнем със социалните партньори и да направим преглед на зялото законодателство и да набележим мерки които да не се променят. затова е необходима тази 1 година а не изобщо да се спира възрастта", обясни Адемов.

"Големият проблем е, че едно поколение, към което съм и аз, понесе цялата пенсионната реформа от 2000 г. и в продължение на 14 години", ожали се социалният министър.

"Има много въпроси, които не трябва да се решат в изблик на всеобща лудост, както се казва сега", обясни Адемов. Водещият Константин Караджов пък му разказа виц: "Виж мамо, съборих шкафа в хола! - Баща ти знае ли, попитала майката. - Той е под него, казало детето."
"Проблемът е не е дали съм под шкафа, защото всички сме в шкафа. Трябва да положим усилие да изправим шкафа, защото иначе не само аз, а много хора ще са под шкафа", отговори сериозно на майтапа социалният министър.

Работещи с 250 лв. заплати също го попитаха дали за тях няма да има по 50 лв. коледна надбавка. "Това ми прилича на противопоставяне на работещи и пенсионери", отсече Адемов.