"Не дърпам никакви конци – нито на IT сектора, нито на студентите. Името ми се намесва несправедливо през последните 3-4 месеца в най-различни задкулисни формати, обвинения и бива обвързано с кръгове на влияние и интерес към политическо участие", заяви от ефира на „Здравей, България" председателят на Гражданската платформа „България може" Саша Безуханова. Коментарът идва на фона на казаното от Йордан Цонев, 36-те управители на IT компании, които искат оставката на кабинета „Орешарски", са от кръга на Саша Безуханова и Иво Прокопиев.

„Изявлението на г-н Цонев е един пример в редица от подобни актове, които основно медиите, зависими и управлявани от г-н Пеевски и очевидно близки до кръга, който г-н Цонев представлява, лансираха", посочи Саша Безуханова.

Тя наблегна на факта, че проектът й „България може" цели да отговори на този тип задкулисни невидими процеси, които дирижира политическият елит, ангажиран със свой политически инженеринг.

Саша Безуханова заяви твърдо, че не е обвързана с никаква кръгове и биографията й е ясна и публична. На въпрос дали все пак не би се причислила към някой от кръговете, тя отговори, че мисли, че се числи към кръга на почтени българи, които искат промяната в България да се състои. „Аз работя за това. Моите идеи са алтруистични", заяви тя.

„Този тип кампания е ориентирана към това промяната в България, която е стартирала, да не бъде допусната. Сценаристите на този тип сюжети искат да се запази статуквото", допълни още Саша Безуханова.