Една необикновена среща с двама малки братя-близнаци. 10-годишните деца са виртуозни пианисти и са покорили български и световни сцени, а само до преди две години не са познавали нотите, информира Нова ТВ.
10-годишните пианисти Ибрахим и Хасан Игнатови, които впечатляват публиката и журито в десетки конкурси в България и по света. Двамата изпълняват Рапдосия Вардар на Панчо Владигеров на четири ръце.

Момчетата свирят от две години и седем месеца на пиано. Преди това дори не познавали нотите, свирели на детско акордеонче по слух. Заслугата да напреднат толкова бързо е на тяхната преподавателка, категоричен е баща им.

Младите пианисти вече са спрели да броят наградите. Двете момчета свирят всеки ден по 4-5 часа, а преди концерт много повече.

Ибрахим и Хасан казват, че често ги оприличават на големите музиканти Панчо и Любен Владигерови, които са от Шумен и също били близнаци.

Освен момчетата, другите членове на семейството също са изкушени от музиката - бащата е гъдулар в ансамбъл "Шумен", а по-големите момичета пеят народни песни. Ибрахим и Хасан признават, че не си падат по модерните течения, които са предпочитани от техните връстници.